Ithink.pl - Dziennikartstwo Obywatelskie
Dorszowe żniwa
dodano 25.07.2008
Podczas Dni Morza na gdyńskim Skwerze Kościuszki odbędzie się konkurs, w którym kucharze będą mieli za zadanie w ciągu 90 minut przygotować i jak najlepiej zaprezentować potrawy przyrządzone ze złowionych przez siebie dorszy.
Efekty ich pracy oceniać będzie profesjonalne Jury.Impreza odbędzie się w dniach 24-27 lipca 2008 w Gdyni.
„Wśród 16 drużyn, które 26 lipca staną do rywalizacji w Mistrzostwach, znajdzie się również ekipa firmy Tan-Viet. "Mamy już kilka oryginalnych pomysłów na wyjątkowe dania. Zapraszamy wszystkich smakoszy potraw z ryb do wspólnej zabawy" - mówi Marek Rogoża, dyrektor marketingu w Tan-Viet International.
W Mistrzostwach uczestniczyć będą dwuosobowe zespoły składające się z dwóch profesjonalnych kucharzy. Dorsze do prezentacji dań będą poławiane na wędki przez uczestników Mistrzostw w piątek 25 lipca. Zawodnicy wypłyną na pełne morze kutrem około 20 mil od brzegu. W trakcie połowów przewidziano wiele atrakcji i niespodzianek dla uczestników. Celem Mistrzostw jest nie tylko promocja sztuki kulinarnej, ale także budowanie świadomości środowiskowej i popularyzowanie tradycji kulinarnej Kaszubszczyzny.
TaoTao jedna z kluczowych marek Tan-Viet International - największego importera i dystrybutora produktów orientalnych w Polsce - jest sponsorem strategicznym Dorszowych Żniw, czyli Piątych Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich.
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ