Znaleziono 158 podobnych artykułów
dla "Czy znacie właściwości Aroni i jej wpływ na organizm? Chyba nie…"
Hummus - dziś coraz bardziej popularna przekąska, ale znana już od wielu lat - prawdopodobnie stworzona przez sułtana Saladyna w czasie wypraw krzyżowych. Obecnie rozpowszechniona przez wegetarian na całym świecie jako zdrowa przekąska - czy mają
Citius Altius Fortius – szybciej, wyżej, mocniej, ta maksyma przyświecała wszystkim antycznym olimpiadom, jednak czy można „podkręcać” własny organizm i wymagać od niego coraz więcej bez odpowiedniego zaplecza jakim jest dobry sen i dobra dieta?
Smukłe ciało okraszone złocistą opalenizną nie musi odchodzić w zapomnienie wraz ze spadającymi liśćmi. Podpowiadamy jak zadbać o utrzymanie wakacyjnej figury i kondycji bez względu na niekorzystne warunki pogodowe.
Dieta, dzięki której tłuszcz jest niemal dosłownie wypłukiwany z organizmu polega na wykazaniu pewnej troski o... własną wątrobę.
Jak to jest z naszą wagą? Czy osoby otyłe mają rzeczywiscie dużo wyższe ryzyko rozmaitych chorób, a nawet śmierci, niż osoby o właściwej masie ciała? Czy tylko właściwe BMI ma znaczenie dla tego, aby być
dodano: 13.10.2010 przez
faktarte
| TAGI: praca w niemczech, zdrowie, opiekunak soób starszych, dieta
Jednym z najważniejszych czynników, które mają wpływ na rozwój chorób serca jest nadwaga i niewłaściwy sposób odżywiania. O tym, jak zmodyfikować dietę i styl życia osób starszych po przebytym zawale serca opowiadają eksperci.
W wielu mediach pojawiły się artykuły o szkodliwości witamin. Co za tym się kryje? Czy rzeczywiście przez tysiące lat rodzaj ludzki szkodził sobie spożywając pokarm roślinny?
Niemożliwe? A jednak! W dzisiejszych czasach dzięki rozwojowi nauki, wiemy jak mądrze i zdrowo dbać o swoją sylwetkę. Zgrabne nogi, płaski brzuch i jędrne ciało jest w zasięgu ręki. W jaki sposób?
W Polsce, tylko na nowotwory złośliwe, zapada co roku ponad 120.000 osób, z czego umiera ponad 80.000. Wśród nich jest około 1.200 dzieci, z których przeżywa około 2/3.
Szacuje się, że migrenowe bóle głowy mogą dotykać od 8 do nawet 20% populacji. Najnowsze badania wykazują, że jedząc niektóre produkty spożywcze zwiększamy ryzyko wystąpienia migreny!
SZUKAJ W PINO
5 NAJLEPIEJ OCENIANYCH ARTYKUŁÓW