Znaleziono 153 podobnych artykułów
dla "Hummus - zdrowy orientalny przysmak?"
Citius Altius Fortius – szybciej, wyżej, mocniej, ta maksyma przyświecała wszystkim antycznym olimpiadom, jednak czy można „podkręcać” własny organizm i wymagać od niego coraz więcej bez odpowiedniego zaplecza jakim jest dobry sen i dobra dieta?
Smażenie potraw w głębokim tłuszczu jest niezdrowe i wiedzą to chyba wszyscy. Czy jednak zdajemy sobie sprawę z tego, że także gotowanie produktów w wodzie pozbawia je dużej ilości witamin i składników mineralnych? Już niekoniecznie.
Dieta, dzięki której tłuszcz jest niemal dosłownie wypłukiwany z organizmu polega na wykazaniu pewnej troski o... własną wątrobę.
Ryby w Polsce szczególnie dawniej nie były popularnym daniem, jednak odgrywają bardzo ważną rolę w żywieniu człowieka, zwłaszcza ryby morskie, takie jak: makrele, sardynki, śledzie, tuńczyk, łosoś, halibut, dorsz. Dlaczego jeść ryby?
Metroseksualni mężczyźni są absolutnie de mode. Teraz prym wiodą panowie gastroseksualni. Choć w języku polskim słowo to może kojarzyć się z dolegliwościami, paniom na pewno spodoba się ten typ facetów. Przekonaj się, dlaczego.
dodano: 13.10.2010 przez
faktarte
| TAGI: praca w niemczech, zdrowie, opiekunak soób starszych, dieta
Jednym z najważniejszych czynników, które mają wpływ na rozwój chorób serca jest nadwaga i niewłaściwy sposób odżywiania. O tym, jak zmodyfikować dietę i styl życia osób starszych po przebytym zawale serca opowiadają eksperci.
Sok z brzozy podobno pomaga w wielu schorzeniach i warto go pić, szczególnie zimą, kiedy mamy obniżoną odporność i chcemy mieć lepsze samopoczucie. Czy badania naukowe potwierdzają właściwości soku z brzozy?
Niemożliwe? A jednak! W dzisiejszych czasach dzięki rozwojowi nauki, wiemy jak mądrze i zdrowo dbać o swoją sylwetkę. Zgrabne nogi, płaski brzuch i jędrne ciało jest w zasięgu ręki. W jaki sposób?
Sport – według nauki o wychowaniu fizycznym: rozmaite formy aktywności fizycznej i umysłowej, podejmowane dla przyjemności lub współzawodnictwa. Od
Szacuje się, że migrenowe bóle głowy mogą dotykać od 8 do nawet 20% populacji. Najnowsze badania wykazują, że jedząc niektóre produkty spożywcze zwiększamy ryzyko wystąpienia migreny!
SZUKAJ W PINO
5 NAJLEPIEJ OCENIANYCH ARTYKUŁÓW