dodano: 13.10.2010 przez
faktarte
| TAGI: praca w niemczech, zdrowie, opiekunak soób starszych, dieta
Jednym z najważniejszych czynników, które mają wpływ na rozwój chorób serca jest nadwaga i niewłaściwy sposób odżywiania. O tym, jak zmodyfikować dietę i styl życia osób starszych po przebytym zawale serca opowiadają eksperci.
WYNIKI WYSZUKIWANIA - znaleziono 121 odpowiedników dla
zdrowie
Dla osób niepełnosprawnych posiadanie wózka inwalidzkiego, to często jedyna szansa na sprawne funkcjonowanie w pracy i życiu codziennym. Warto więc wybrać taki model, który będzie spełniał wszystkie nasze oczekiwania.
Ryby w Polsce szczególnie dawniej nie były popularnym daniem, jednak odgrywają bardzo ważną rolę w żywieniu człowieka, zwłaszcza ryby morskie, takie jak: makrele, sardynki, śledzie, tuńczyk, łosoś, halibut, dorsz. Dlaczego jeść ryby?
Bez względu na to, czy polski konsument ulega nowym trendom z zachodu, czy też zmienia swój sposób życia z powodu własnej świadomości, to staje się faktem, że rynek bio-produktów rozwija się coraz lepiej, zdobywając kolejnych zwolenników.
30 września (czwartek) o godz. 19.00 Instytut APUS zaprasza na otwarty wykład poświęcony medycynie i filozofii życia ludzi Dalekiego Wschodu. Zajęcia odbędą się w warszawskiej siedzibie Instytutu, przy ul. Łazienkowskiej 14.
Dieta, dzięki której tłuszcz jest niemal dosłownie wypłukiwany z organizmu polega na wykazaniu pewnej troski o... własną wątrobę.
Po co nam tarczyca? Niestety o tym ważnym elemencie naszego organizmu wiemy wyjątkowo niewiele. Tyle, ile udało się zapamiętać ze szkolnych lekcji biologii.
Jest decyzja Sądu Okręgowego w sprawie Krzysztofa, skazanego w kwietniu na przymusowe leczenie psychiatryczne. „Zdaje się, że to wierzchołek góry lodowej, który nadal może spędzać nam sen z powiek” – mówi matka.
Podrażnienia skóry i błon śluzowych to jedne z najczęściej występujących przypadłości chorobowych. Zapobieganie im oraz właściwa pielęgnacja skóry, są niezwykle ważne szczególnie w przypadku osób chorych.
dodano: 30.07.2010 przez
metamorfozadiety
| TAGI: aminokwasy egzogenne, kwasy tłuszczowe, tłuszcz, choroby serca
Jajka to bardzo wartościowy produkt spożywczy, jednak ze względu na fakt, iż zawierają bardzo dużo cholesterolu, często promuje się zalecenie ograniczenia spożycia jaj do 3 sztuk tygodniowo. Fakt czy mit?
SZUKAJ W PINO
5 NAJLEPIEJ OCENIANYCH ARTYKUŁÓW